Goede gewoonten van bedtijd tot wakker worden

DryNites®, luiers of helemaal geen luier: wat is de beste oplossing tegen bedplassen?

Opnieuw een nacht en een nat bed. Soms voelt het alsof je alles hebt geprobeerd. Misschien heb je geprobeerd (en ben je er niet in geslaagd) een speciale bedtijdroutine te implementeren. Je geeft je kleintje waarschijnlijk al geen drankjes meer voordat ze naar bed gaan en zorgt er ook voor dat ze luiers dragen in bed. Toch lijkt niets te werken. Wat doe je dan?

Maak je geen zorgen, je hebt nog niet alle opties uitgeput. DryNites® heeft een aantal oplossingen tegen bedplassen die je nog kunt uitproberen.

Oplossingen die ouders vaak proberen om nachtelijke ongelukjes te voorkomen

Luiers of luierbroekjes

Luiers zijn een traditionele keuze om je kleintje als baby te helpen bij dit soort ongelukjes. Ze zijn meestal zeer absorberend en kunnen de meeste lekken opvangen, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Maar als je kind de hele nacht droog moet blijven, zijn luiers en luierbroekjes niet geschikt naarmate ze ouder worden.

Overdag kun je ongelukjes snel zien en de luier verschonen. ’s Nachts kan dit niet zo snel. Hierdoor kan de luier uitlekken op lakens, waardoor kinderen in een vochtig en oncomfortabel bed slapen.

Luiers kunnen bovendien de slaap van je kind verstoren, omdat ze vaak geluid maken als kinderen bewegen. Bovendien kunnen ze vrij groot zijn en ademen niet goed. Dit kan ervoor zorgen dat je kleintje niet alleen wakker wordt door het geritsel van de luier, maar ook nog eens oncomfortabel is.

Luierbroekjes, zoals DryNites®

In tegenstelling tot gewone luiers zijn luierbroeken, zoals het DryNites® luierbroekje, speciaal ontworpen om te helpen met bedplassen. Hierdoor bieden ze discrete en comfortabele bescherming en zorgen ze voor een betere nachtrust (klinisch bewezen).

DryNites® luierbroeken vallen onder de taille, zodat ze niet boven luierbroeken uitsteken. Ze zijn gemaakt van zachte, rekbare, absorberende en ademende stoffen. Dit draagt bij aan een droge en comfortabelere nachtrust.

Luierbroeken zijn ook een uitstekende optie voor kinderen naarmate ze ouder worden en zich meer bewust worden van hun bedplassen. Alle DryNites® luierbroeken hebben designs die voor alle leeftijden zijn aangepast, zodat ze eruit zien en aanvoelen als echt ondergoed. Zo weten alleen kinderen zelf wat ze dragen en zal niemand anders er iets van merken.

Bedmatjes

Vroeger gebruikten veel ouders bedmatjes om het matras van hun kinderen te beschermen tegen ongelukjes. Deze lakens zijn eenvoudig schoon te maken, wegen niet veel en zijn erg betaalbaar. Bovendien zijn ze meestal wasbaar en herbruikbaar, zodat ze meerdere keren kunnen worden gebruikt zonder dat ze weggegooid hoeven te worden.

Ze zijn echter ook vrij luid en ongemakkelijk om op te slapen. Ze zijn niet ademend en tijdens de warmere maanden kan het zweet zich ophopen, waardoor ze warm en stinkend worden. Goedkopere versies maken soms plakkerige geluiden als je kleintje beweegt end it zorgt ervoor dat ze niet de goede nachtrust krijgen die ze nodig hebben.

Rubberen bedmatten zijn een matrasbeschermer en nemen geen vocht op. Dus tenzij je kind wakker wordt en je verteld dat ze in bed hebben geplast, zullen ze in hun eigen urine slapen.

Rubberen bedmatten kunnen goed als matrasbeschermers worden gebruikt, maar ze zijn geen comfortabele oplossing voor kinderen die regelmatig in bed plassen. Er zijn meer modern opties die hier special voor zijn ontworpen.

Absorberende matrasbeschermers

Om je kleintje goede nachtrust te geven, kun je een DryNites® bedmat gebruiken.

DryNites® matrasbeschermers zijn ontworpen om discreet te zijn. Ze zijn gemaakt van zachte materialen en helpen kinderen een droge en goede nachtrust te krijgen, zonder dat ze gestoord worden. Ze zijn voorzien van Micropocket-technologie die tot 12 uur bedbescherming biedt. Bovendien hebben ze een afneembaar Stick and Stay Put-laken om de bedmat aan het matras te bevestigen. Na gebruik kunnen ze gewoon worden weggegooid.

Helemaal niets!

Soms denk je misschien dat het het beste is om gewoon helemaal niets te doen en geen bedmatten en luiers te gebruiken. Je kunt dit ook zeker overwegen om je kleintje de nacht door te laten slapen zonder extra gedoe.

Maar je moet er wel voor zorgen dat je een plan hebt dat hun matras altijd schoon en fris houdt. Voor kinderen die slechts af en toe in bed plassen, kan dit een goede optie zijn om te combineren met een goede routine. Maar voor kinderen die regelmatig in bed plassen, is het comfort van luierbroekjes een betere keuze, zowel voor ouder als voor kind. DryNites® matrasbeschermers zijn ook ideaal voor kinderen die niet vaak bedplassen of die de overstap naar droge nachten maken.

DryNites® versus luierbroekjes: een vergelijking

Als je wat onderzoek doet, zul je al snel merken dat luiers en absorberend ondergoed, zoals de DryNites® luierbroeken, de meest gebruikte opties zijn om het bed van je kind 's nachts droog te houden. Maar welke optie is het beste voor jou en je kind: luiers of DryNites®?

Je zult merken dat zindelijkheidstraining, waarbij Pull-Ups® een belangrijke rol spelen, verschilt van bedplassen. Elke fase in de ontwikkeling van je kind vraagt om een andere oplossing, ander advies en een andere aanpak.

Terwijl luiers door iedereen wel worden gebruikt, zijn de DryNites® producten specifiek ontworpen om je kind te helpen bij eventuele nachtelijke ongelukjes. Het is zelfs klinisch bewezen dat ze voor een betere nachtrust zorgen!

Help je kind zonder zorgen naar bed te gaan en heerlijk fris wakker te worden

Als ouders weten wij dat dit een moeilijke tijd is voor jou en je kind. Je doet je best om deze lastige fase door te komen, maar vergeet niet dat bedplassen vaak heel normal is. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat je kleintje vertrouwen krijgt in wie hij of zij is en dat hij of zij zo een goede nachtrust krijgt.

Met DryNites® matrasbeschermers en luierbroeken ben je voorbereidt en klaar om aan je reis naar drogere nachten te beginnen. Als je meer hulp nodig hebt, kun je ook ons artikel met tips en advies voor bedplassen lezen. Dit artikel is geschreven door experts voor gezinnen die met dezelfde uitdagingen worstelen!

 

Waarschuwing
Deze inhoud is geen vervanging van het medisch advies van je persoonlijke zorgverlener. Raadpleeg je arts voor aanbevelingen/diagnose of behandeling.

Laatst bijgewerkt maart, 2024

Tags: Tips en advies , Behandelingen, Dagelijks omgaan met bedplassen, 5 - 7 jaar , 8 - 15 jaar

Gerelateerde artikels

Ontdek onze producten

Vind het juiste product voor jouw kind
Absorberend nachtondergoed voor jongens

Luierbroekje: voor jongens van 3-15 jaar

Ontdekken
Absorberend nachtondergoed voor meisjes

Luierbroekje: voor meisjes van 3-15 jaar

Ontdekken
Absorberende matrasbeschermer

Absorberende matrasbeschermer

Ontdekken
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen..
Gelieve de verplichte velden in te vullen.

Even geduld a.u.b.