COMPRENDRE LE PIPI AU LIT

Bedplassen beter begrijpen door onze artikelen

Wees gerust, je kind is niet de enige. In deze rubriek vindt je alle informatie die je nodig hebt om nachtelijke bedplassen beter te begrijpen en om te leren waar van niet waar te onderscheiden.
Bedplassen uitgelegd

Bedplassen uitgelegd

2 Artikelen

Leer de basis over bedplassen, wat het is en de verschillende vormen ervan. Het belangrijkste om te onthouden over bedplassen is dat je niet alleen bent. Als ouder kun je jouw kind het beste steunen met kalmte en geduld. Hier zijn enkele antwoorden om je te helpen.

Oorzaken van bedplassen

Oorzaken van bedplassen

2 Artikelen

Als je kind in bed plast, kun je je als ouder verward, gefrustreerd en zelfs geïsoleerd voelen - het is niet iets waar veel mensen over praten. Weet dat je niet alleen bent - veel gezinnen hebben thuis elke dag te maken met bedplassen. Naar schatting worden in Nederland bijna 200.000 kinderen elke dag wakker zonder te weten of hun bed nat zal zijn of niet. Bedplassen is meestal het gevolg van een vertraging in de manier waarop de hersenen en de blaas ‘s nachts met elkaar communiceren. Er zijn drie belangrijke factoren die tot dit probleem bijdragen.

Vooroordelen ontkrachten

Vooroordelen ontkrachten

4 Artikelen

Veel ouders zijn niet op de hoogte over wat bedplassen nu eigenlijk is. Zij geloven eerder in vooroordelen over bedplassen en kunnen opzettelijk of onopzettelijk de verkeerde informatie doorgeven aan hun kinderen, die zich op hun beurt slecht kunnen voelen over zichzelf.

Nos offres de réduction Nos offres de réduction
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen..
Gelieve de verplichte velden in te vullen.

Even geduld a.u.b.