3-4 jaar

Luierbroekje: nachtbroek van DryNites 3-5 jaar

Als uw kind van 3 of 4 nog in bed plast, bent u misschien bang dat er iets mis is. Vertrouw ons: u hoeft zich geen zorgen te maken.Bedplassen komt veel voor: één op de vier kinderen maakt deze ontwikkelingsfase door. En experten zijn het erover eens dat bedplassen bij de meesten van hen na verloop van tijd vanzelf verdwijnt.In de tussentijd kunt u uw kind het beste steunen door geduldig te zijn en de tijd te nemen om het bedplassen beter te begrijpen, zodat u kunt helpen. Wij zijn er om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.
Is bedplassen erfelijk?

Oorzaken van bedplassen bij kinderen

Tips en advies

Ontdek wat de oorzaak is van bedplassen om je kind door deze lastige fase te helpen.

Is bedplassen erfelijk?

Is bedplassen erfelijk?

Tips en advies

Als een kind aan bedplassen lijdt, vragen ouders zich af wat de oorzaak is. Velen geven zichzelf de schuld van de slechte opvoeding van het kind. Maar bedplassen is niemands schuld.

Bedplassen uitgelegd

Bedplassen uitgelegd per leeftijd

Tips en advies

Plast je kind in bed en maak je je zorgen? Maak je geen zorgen, het komt vaak voor en er zijn oplossingen om het te verhelpen...

De verschillende vormen van enuresis

Enuresis: primaire en secundaire enuresis

Tips en advies

Primaire enuresis, secundaire enuresis, geïsoleerde enuresis... Er zijn veel woorden om bedplassen te beschrijven, hier is de sleutel om je weg te vinden.

Bedplassen, waar of niet waar

Bedplassen: wat is waar of niet waar?

Tips en advies

Bedplassen komt regelmatig voor bij jonge kinderen en tieners, ontdek wat de misverstanden zijn over deze nachtelijke zindelijkheidskwestie. De antwoorden kun je hier vinden!

Af en toe bedplassen is niets om je zorgen over te maken.

Incidenteel bedplassen: geen reden om u zorgen te maken

Tips en advies

Zelfs na een lange periode van 'droog zijn', kan het bed van uw kind op een ochtend nat zijn. Vaak zijn ouders gealarmeerd en bezorgd bij de eerste terugval. Dat is begrijpelijk, maar in de meeste gevallen is het ongegrond.

Oorzaken van bedplassen

De oorzaak van bedplassen

Bedplassen begrijpen

Primaire enuresis, secundaire enuresis, geïsoleerde enuresis... Er zijn veel woorden om bedplassen te beschrijven: hier is de sleutel om je weg te vinden.

Onze expertenadviezen

Van artikelen van experts tot steun van lotgenoten: hier vind je alles wat je moet weten om de stress van bedplassen weg te nemen, zodat je kind zorgeloze dagen heeft.
Onze expertenadviezen
Onze expertenadviezen 30 seconds
Wees niet bang om naar de dokter te gaan.
Enuresis bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. De diagnose van een specialist zal helpen om de situatie te verduidelijken. In dit artikel leggen we uit wat u en uw kind kunnen verwachten van een urologisch onderzoek.
Onze expertenadviezen
Onze expertenadviezen 30 seconds
Dr Philippe: kinderarts gespecialiseerd in enuresis
Dr. Christophe Philippe beantwoordt onze vragen over enuresis.
Onze expertenadviezen
Onze expertenadviezen 30 seconds
Welke specialist moet ik raadplegen voor enuresis?
Huisarts, kinderarts, uroloog, psycholoog, wij maken een inventaris op van de artsen en specialisten die geraadpleegd moeten worden om de behandeling van uw kind te vergemakkelijken.
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen..
Gelieve de verplichte velden in te vullen.

Even geduld a.u.b.