Je vragen over dagelijks bedplassen

Veelgestelde vragen over bedplassen

Enkele antwoorden op je vragen

Moeten kinderen gestraft worden?

Helemaal niet. Het is niet de schuld van het kind dat hij in zijn bed plast, aangezien bedplassen tijdens de slaap optreedt. Hij doet het niet expres en het is geen vergissing. In plaats van hem schuldig te laten voelen voor een fout die hij niet begaan heeft, moet u hem verantwoordelijk maken voor zijn dagelijkse taken en hem aanmoedigen in zijn inspanningen, zelfs als de nachten nat blijven.

Moeten kinderen beloond worden?

Nee. Het is een methode die snel slijt en “beloning” is als “straf”, het kind zal het toeschrijven aan een fout die hij of zij al dan niet heeft gemaakt. Een kind belonen voor het niet in bed plassen heeft geen zin. Anderzijds is het van essentieel belang hem aan te moedigen de leiding te nemen en zijn opdrachten uit te voeren. Hij zal er trots op zijn en het zal hem volwassen maken. De droge nacht zal de kers op de taart zijn.

Moet ik mijn kind vertellen dat hij moet plassen?

Nee. Het heeft geen zin om het hem elke avond te vertellen. Het is zijn werk en hij moet er de verantwoordelijkheid voor nemen. Elke avond tegen hem zeggen dat hij moet plassen voor het slapen gaan zal niet hetzelfde effect hebben als wanneer hij het alleen doet als een volwassene!

Als hij in zijn bed plast, moet hij je dan roepen?

Nee, vanaf 6 jaar moet hij weten waar hij schone kleren kan vinden en zich als een volwassene zonder jouw hulp kan omkleden. En hij zal hier erg trots op zijn. Maar als hij je roept, straf hem dan niet. Hij is er misschien nog niet klaar voor. Als je kind kleiner is, vraag hem dan om het samen met jouw te doen.

Moet u uw kind verbieden naar een zomerkamp of schoolreisje te gaan?

Nee, integendeel. In deze situatie is het superabsorberende en discrete Drynites® ondergoed de juiste oplossing om uw kind met een gerust hart een droge nachtrust te bezorgen. Moedig in elk geval activiteiten buitenshuis en logeerpartijtjes aan, want die helpen het kind vertrouwen te winnen. Vaak gaat dit heel goed! Als het deel uitmaakt van een schooluitstap, breng dan de leerkracht op de hoogte, zodat het kind discreet wordt opgevangen. Stel het kind vooral gerust dat hij niet het enige kind is dat in bed plast.

Moeten kinderen ‘s nachts wakker gemaakt worden?

Helemaal niet. De nacht is om te slapen. Hou je kind in slaap, hij heeft het nodig. Je kind wakker maken kan onnodig vermoeiend zijn, aangezien deze methode geen succes garandeert.

Mag een kind ‘s nachts niet drinken als het dorst heeft?

Nee. Je mag een kind nooit beletten te drinken als het dorst heeft. Het is echter nuttig hem eraan te herinneren dat hij overdag regelmatig moet drinken, ook al heeft hij niet altijd dorst, en dat hij zich ‘s avonds moet beperken door alleen water te drinken als hij dorst heeft. Zoete, koolzuurhoudende en melkachtige dranken worden afgeraden na 18:00 uur... behalve op feestelijke avonden.

Wat als mijn kind zich kinderachtig voelt bij het idee van het dragen van nachtondergoed?

Wanneer je met je kind praat, is het belangrijk om hem als een volwassene te behandelen, dus wanneer je Drynites® nachtbroekjes vermeldt, benadruk dan het feit dat het absorberend nachtgoed is en vermeld niet de term luier, want dat zou hem kinderachtig kunnen laten voelen.
Dr Philippes tip
"Tijdens een consultatie zeg ik vaak tegen het kind: “Weet je waarom het speciale ondergoed voor baby’s ‘luiers’ worden genoemd? Dat is omdat de baby niets zelf kan doen, en hij een beetje “lui” is. Het zijn zijn ouders die hem verschonen door hem neer te leggen op de luiertafel. Jij bent oud genoeg om jezelf te redden zonder hulp van je ouders. Je kunt je nachtondergoed zoals een broek aantrekken zonder te hoeven gaan liggen. Moeten je ouders het ook afdoen als je wakker wordt en het in de vuilnisbak gooien? Natuurlijk niet. Het is niet omdat je in je bed plast, dat je een baby bent. In feite is het aan jou om voor het nachtondergoed te zorgen, het pakket ligt op jouw kamer, jij moet voor jezelf zorgen!"

Laatst bijgewerkt oktober, 2023

Tags: Tips en advies, 5 - 7 jaar , 8 - 15 jaar, Tips van onze experten , Wat is bedplassen?

Gerelateerde artikels

Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen..
Gelieve de verplichte velden in te vullen.

Even geduld a.u.b.