TIPS VOOR ELKE DAG

Hoe praat je over bedplassen met je kind?

0
Deze inhoud heeft me geholpen
12

Praat erover met je kind

 

I Stock _000026546482Large

Hoewel bedplassen zeer vaak voorkomt, is het een onderwerp dat het kind zelden spontaan zal aansnijden. Help je kind om er vrijuit met je over te praten en toon dat jij jouw kind steunt.


Enkele tips om je te helpen erover te praten:


Praat er samen over

Kinderen kunnen bang zijn voor de reactie van de ouders als ze bedplassen. Ze zijn vaak opgelucht en gerustgesteld wanneer ze merken dat jij het geen probleem vindt en bereid bent om te helpen.

Moedig je kind aan

Bedplassen kan diepe sporen achterlaten bij kinderen en hun zelfvertrouwen aantasten. Maak hen duidelijk dat het hun schuld niet is en moedig hen geregeld aan om hen zelfvertrouwen te herstellen. Dit is de leeftijd waarop autonomie en zelfstandigheid heel belangrijk zijn: zelfvertrouwen is dan ook cruciaal.

Leg je kind geen druk op

Denk er steeds aan dat bedplassen niet zeldzaam is en niet abnormaal. Heel wat kinderen die 's nachts droog zijn, blijven geregeld bedplassen tot de leeftijd van zes à zeven jaar, vooral jongens. Een ongelukje kan iedereen overkomen. Vergeet niet dat bedplassen jarenlang kan duren. Laat de moed dus niet te snel zakken. Om jouw kind ondanks het probleem een rustige, herstellende nacht te bieden, kun je gebruikmaken van de bescherming van DryNites®, om je kind op een doeltreffende en discrete manier te helpen.

Praat ook buiten de familie over bedplassen

In aanwezigheid van je arts kun je zonder probleem het onderwerp aankaarten waar jouw kind bij is. Als jouw kind de nacht ergens anders doorbrengt (sportkamp, vakantiekampje, slapen bij een vriendje enz.) is het in bepaalde gevallen raadzaam om erover te praten met een volwassene die kan helpen bij problemen: ouders, leerkrachten enz.

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer DryNites® met 50% korting
Nachten buitenshuis
 
TIPS VOOR ELKE DAG

Nachten buitenshuis