METHODES

Methodes om bedplassen aan te pakken

0
Deze inhoud heeft me geholpen
6

Methodes om bedplassen aan te pakken

Tijd en geduld zijn vaak de beste bondgenoten voor een kind, maar je vraagt zich uiteraard ook af hoe je hem kunt helpen. Naast eventuele behandelingen die voorgeschreven worden door een arts, kun je enkele eenvoudige trucjes toepassen om bedplassen te verhelpen. 

I Stock _000050994472Large

Hieronder vindt jij enkele ideeën om bedplassen aan te pakken: 

DryNites® nachtondergoed

De DryNites® broekjes beschermen je kind optimaal en kunnen tegelijk met andere behandelingen gebruikt worden. Ze zijn onopvallend omdat ze eruitzien als normaal ondergoed en zijn erg absorberend, zodat je kind een goede nachtrust krijgt.

Motivatie als therapie

Een manier om je kind te stimuleren om niet langer in bed te plassen, is de nachten waarin hij droog gebleven is extra te benadrukken. Hiervoor is het uiteraard nodig dat je kind al enkele nachten niet in bed heeft geplast en dat de vooruitgang duidelijk merkbaar is. Als dit nog niet het geval is, kun je deze methode nog wat uitstellen.

's Avonds minder drinken

Minder drinken vlak voor het naar bed gaan, is soms al voldoende. Probeer om hem tot twee uur voor het slapengaan geen drinken (in het bijzonder koolzuur- en cafeïnehoudende dranken) meer te geven. Zorg er wel voor dat hij overdag voldoende en regelmatig drinkt. Als je kind toch nog dorst heeft, is het belangrijk dit nooit te weigeren.

Plaswekker

Er bestaat een alarmmethode om enuresis te behandelen, maar die is alleen bedoeld voor kinderen van 10 jaar en ouder die erg gemotiveerd zijn om niet meer in bed te plassen en bij wie de klassiekere methodes geen oplossing geboden hebben.  Bij deze methode worden er sensoren in het ondergoed aangebracht. Zodra het kind begint te plassen, gaat er een alarm af. Hierdoor wordt het kind wakker en kan het naar het toilet kan gaan. Kies alleen voor deze behandeling als je kind er goed mee kan omgaan en als hij er niet oververmoeid of gestrest door raakt. Andere gezinsleden (ouders, broers en zussen enz.) kunnen ook gewekt worden door het nachtalarm.

Geneesmiddelen

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat een arts een behandeling voorschrijft, zoals 'desmopressine' (sublinguale tabletten die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn). Dit geneesmiddel vermindert de hoeveelheid urine die 's nachts geproduceerd wordt en voorkomt dus dat het kind snel moet plassen.

Alternatieve therapieën

Er zijn ook alternatieve geneeswijzen beschikbaar voor ouders van bedplassende kinderen, zoals hypnotherapie, acupunctuur, homeopathie of chiropraxie.

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer DryNites® met 50% korting