Bedplassen komt vaak voor. Laten we erover praten!

Bedplassen begrijpen door gespekken

De beste manier om je kind te helpen is geduldig te zijn en betrouwbare nachtelijke bescherming te bieden, zodat je kind kan genieten van een goede nachtrust. Dat is waar DryNites te hulp schiet!

Het ongemak van bedplassen begrijpen

Wanneer je ‘s avonds gaat slapen, denk je waarschijnlijk niet aan de mogelijkheid om ‘s morgens koud en nat wakker te worden. Helaas worden in België bijna 250.000 kinderen door dit gevoel getroffen.
We spreken over enuresis, ook bekend als “bedplassen”, wanneer een slapend kind er niet in slaagt zijn of haar blaas onder controle te houden gedurende de nacht. Er is geen eenduidige oorzaak voor dit onvrijwillig urineren, maar onderzoekers denken dat een van de meest voorkomende redenen een onderontwikkelde blaas kan zijn. Waar iedereen het over eens is, is dat het niet de schuld van het kind is. “Alle kinderen worden liever droog dan nat wakker,” zegt Renee Mercer, MSN, een gediplomeerd kinderverpleegkundige. “Ze proberen echt te stoppen met bedplassen, maar ze hebben geen controle.”

Ontdek hoe DryNites je kan helpen

Het gebruik van absorberende nachtbroekjes is één manier om de zorgen van bedplassende kinderen te verlichten. Er zijn tegenwoordig veel producten verkrijgbaar, zoals DryNites nachtbroekjes of matrasbeschermers. Ons nummer 1 product is DryNites, dit zijn nachtbroekjes speciaal ontworpen voor kinderen die moeite hebben om 's nachts droog te blijven. De broekjes bieden 40% meer bescherming dan gewoon ondergoed. Onze producten zijn geweldig omdat ze kinderen helpen bij bedplassen en ouders een betere nachtrust bezorgen. Door 's nachts absorberende producten te gebruiken om het bed te beschermen, zal de frustratie van ouders en/of kinderen die met natte lakens wakker worden vaak afnemen. Hoewel veel ouders denken dat het gebruik van deze producten het bedplassen kan verlengen, stellen deskundigen gerust dat er geen bewijs is dat het bedplassen langer duurt als het kind absorberende broekjes draagt. Nachtbroekjes kunnen ook helpen de frustratie en het stigma van bedplassen bij adolescenten te verminderen. Veel kinderen die vroeger bang waren om naar logeerpartijen of zomerkampen te gaan, hebben meer vertrouwen gekregen door onze producten. Ze hoeven zich geen zorgen te maken dat hun pyjama, de lakens of de vloer van hun vriend nat worden.
Bedplassen is een veel voorkomend probleem dat tijd nodig heeft om opgelost te worden. Maar het goede nieuws is dat elk jaar 15% van de kinderen die ‘s nachts bedplassen, hun probleem zien verdwijnen. Het gebruik van absorberende producten zoals DryNites-nachtbroekjes en -matrasbeschermers kan het ongemak van je kind verlichten, zodat het elke dag droog en zonder zorgen wakker kan worden.

Bedplassen komt vaak voor. Laten we erover praten!

Laatst bijgewerkt oktober, 2023

Tags: Tips en advies, 5 - 7 jaar , 8 - 15 jaar, Bedplassen begrijpen , Wat is bedplassen?

Gerelateerde artikelen

Ontdek onze producten

Vind het juiste product voor jouw kind
Absorberend nachtondergoed voor jongens

Luierbroekje: voor jongens van 3-15 jaar

Ontdekken
Absorberend nachtondergoed voor meisjes

Luierbroekje: voor meisjes van 3-15 jaar

Ontdekken
Absorberende matrasbeschermer

Absorberende matrasbeschermer

Ontdekken
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen..
Gelieve de verplichte velden in te vullen.

Even geduld a.u.b.