METHODES

Wanneer moet je een gezondheidsprofessional raadplegen?

Deze inhoud heeft me geholpen
3

Welke specialist moet je kiezen om bedplassen aan te pakken?

I Stock _000036669290Large

Het advies van een gespecialiseerde arts kan jouw kind en uzelf helpen om beter om te gaan met het bedplassen. Je kunt meerdere specialisten raadplegen:

1. De huisarts

Als jouw kind jonger dan vijf jaar oud is en het soms voorvalt dat hij overdag een natte broek heeft of als hij ouder is dan vijf jaar en 's nachts nog in zijn bed plast, is het aan te raden hierover te praten met zijn huisarts. Dit is zeker het geval als de enuresis nog aanwezig is als het kind meer dan zeven jaar oud is. Dit is eveneens aan te raden in geval van secundaire enuresis, dus wanneer het kind opnieuw begint te bedplassen na een lange zindelijkheidsperiode (meer dan zes maanden).

2. Een kinderarts

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een kinderarts als de initiële behandeling niet werkt.

3. Een kinderneuroloog

Een kinderneuroloog wordt uitsluitend geraadpleegd op vraag van de huisarts of kinderarts in geval van incontinentie overdag die veroorzaakt kan worden door een terugkerende infectie van de urinewegen.

4. Een psycholoog

Als je kind het moeilijk heeft met het bedplassen (verlies van zelfvertrouwen, schuldgevoel of beschaamdheid, neiging om zich af te zonderen enz.), is het aan te raden om een psycholoog te raadplegen. Symptomen die merkbaar zijn bij het kind, zijn depressie, angst, hyperactiviteit, gedragsproblemen, concentratiemoeilijkheden enz. Een consultatie bij een psycholoog kan ook aangeraden worden door de huisarts of kinderarts.

5. De schoolverpleegkundige, de schoolarts en de leerkracht

Als je kind op uitstap gaat met de klas is het aan te raden de leerkracht, verpleegkundige of arts van de school op de hoogte te brengen van het enuresisprobleem van je kind.

6. De verantwoordelijke van het vakantiekamp

Breng de verantwoordelijke van het vakantiekamp discreet op de hoogte van het probleem. Dit kan ook de animator of sanitair assistent zijn.

Meer informatie

Kinderdepressies

Probeer DryNites® met 50% korting